Náročné začátky podnikání? Jde to i jinak

Podnikáte? Určitě jste zažili krušné začátky. Co všechno musíte znát pro založení společnosti?

reklama

Každý, kdo se rozhodne pro založení sro zjistí, že se nejedná o jednoduchou záležitost. Před samotným založením společnosti je vyzbrojit se dávkou pevných nervů, dostatkem volného času a samozřejmě třeba si připravit i finanční hotovost na zápis společnosti do rejstříku. Ne nadarmo se říká, že čas jsou peníze a pro většinu podnikatelů je čas tou nejdůležitější veličinou, protože občas by potřebovali, aby den měl minimálně 48 hodin. Někomu se může zdát, že podnikání je jednoduchá záležitost, ale každý, kdo si to vyzkouší zjistí, že být podnikatelem znamená věnovat všechen svůj čas firmě. Bohužel častokrát musí být rodina a osobní koníčky až druhořadou záležitostí.

Nejen podnikání, ale i samotný proces založení firmy vyžaduje od příštího podnikatele perfektní znalost legislativních a právních předpisů, které jsou nezbytné pro zápis společnosti do Obchodního rejstříku. Stačí jen malá nepozornost, nesprávně vyplněné tiskopis, chybějící kolek, či jiná drobnost a Vaše žádost o zápis firmy do Obchodního rejstříku skončí neúspěchem. Bohužel vynaložené finance a ztracený čas Vám už nikdo nikdy zpět nevrátí.

Ještě před samotným založením firmy třeba uvažovat, zda by nebylo vhodnější obrátit se na specialisty, kteří se věnují zakládání a prodeji společnosti. Za určitý předem stanovený poplatek specialisté na zakládání firem všechno vybaví za Vás, jde tzv.  full servis, tedy založení firmy na klíč. Na osobním setkání předložíte všechny Vaše návrhy a požadavky, a specialisté se jimi budou dále řídit, aby vše šlo podle Vašich představ. Vyhnete se tak zdlouhavé vyřizování potřebných dokumentů na úřadech a drahocenný čas můžete využít mnohem efektivněji. Další službou, kterou specialisté na zakládání sro nabízejí bývá i služba virtuální kanceláře, také ready made společnosti (firmy, které jsou zapsány v OR a jsou určeny pro okamžitý prodej), zakládání offshore společnosti, daňové poradenství a mnoho dalších služeb.

Témata: firmy

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky