Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek zrušil výsledky kontrol na ÚS. Vedoucí podal po 30 letech výpověď!

Ministerstvo financí zkontrolovalo hospodaření Ústavního soudu se stáními penězi. Kontroloři zjistili nesrovnalosti v provozu aut i podezřelou zakázku na servis služebních vozidel, přesto ministr financí Miroslav Kalousek výsledky kontrol zrušil, informují čtvrteční Hospodářské noviny (HN).

Při kontrole pracovníci ministerstva financí například zjistili, že nesedí vzdálenosti a počty najetých kilometrů a že služební vozy vykazují značnou nadspotřebu. Soudu také vytkli, že na servisování služebních aut nebylo vypsáno výběrové řízení.

Vedení soudu se však proti výsledkům ohradilo a Kalousek ustoupil. Sice potvrdil, že kontroloři odvedli dobrou práci, zároveň ale výsledky prověrky škrtl. Zkušený úředník Robert Šíp, který kontrolu na soudu vedl, kvůli tomu dokonce z ministerstva odchází. "Nedovolím si hodnotit, co je to za hru. Můžu vás ale ujistit, že za výsledky kontroly ručím a jsem schopen je kdykoli obhájit," prohlásil Šíp. Toho se Kalouskův krok natolik dotkl, že po třiceti letech na ministerstvu podal výpověď.

Témata:  Miroslav Kalousek soudy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy