Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropská směrnice může zdražit pojištění

Evropská směrnice může zdražit pojištění

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Pojišťovny budou muset podle evropské směrnice posílit svůj kapitál, aby ve zlých časech nezkrachovaly, dodatečné náklady pojišťoven povedou podle expertů ke zdražení pojištění, a to až o stovky korun ročně. V neděli to píše server Týden.cz, který odkazuje na článek v pondělním vydání týdeníku.

Směrnice Evropského parlamentu Solvency Act II by měla podle současné legislativy začít platit v příštím roce. Pojišťovny budou muset udržovat takovou míru kapitálu, aby byly schopné pokrýt rizika. Budou tak nuceny najít další kapitál, což zvýší jejich náklady. Zároveň se zvýší jejich výdaje na provoz.

"Požadavky na sledování, dokumentaci a vyhodnocování rizik výrazně vzrostou, což se může následně odrazit na ceně pojistných produktů," poznamenala Marcela Kotyrová z České asociace pojišťoven.

Témata:  pojišťovny

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

Jednání o důchodech bude pokračovat. Pavel zvažuje i kulatý stůl

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy