Údajný investor chce polovinu podílu na Facebooku

Američan, který se soudí o poloviční podíl ve Facebooku, se nebude moci v této fázi soudní pře dotazovat přímo zakladatele podniku Marka Zuckerberga. O rozhodnutí soudce ve čtvrtek informoval server BBC.

reklama

Paul Ceglia tvrdí, že dal v roce 2003 Zuckerbergovi tisíc dolarů, aby mu pomohl vytvořit Facebook, a že dohodu oba dva podepsali.

Facebook oponuje tím, že předložený dokument je falešný a chce Cegliovu žalobu zamítnout.

Cegliovi právníci byli požádáni, aby předložili znalecké posudky o smlouvě do dvou měsíců.

Soudce Leslie Foschio také prohlásil, že Cegliovi právníci by měli být schopni odpovědět na dotazy odborníků najatých Facebookem o předloženém dvoustránkovém dokumentu.

Zatímco Ceglia z Buffala říká, že ho smlouva opravňuje k polovičnímu vlastnictví Facebooku, Zuckerbergerovi zástupci oponují, že v té době nebyla koncipovaná na sociální sítě.

Právníci Facebooku tvrdí, že Ceglia s Zuckerbergerem v roce 2003 podepsali smlouvu o rozvoji softwaru pro mapování ulic. Dále obviňují Cegliu z toho, že dokument později pozměnil tak, aby v něm byly odkazy na Facebook.

Kromě toho, že soudce v téhle fázi odmítl Zuckerbergerův výslech, také zamítl žádost Cegliových právníků umožnit jim přístup k Zuckerbergerovým počítačům od roku 2003.

Témata: facebook

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky