Autobazary lákají zákazníky na slevy, jde až o desítky procent

Slevy v tuzemských autobazarech jdou před začátkem motoristické sezony do desítek procent. Agentuře Mediafax to ve středu sdělili oslovení prodejci.

660
reklama

Slevovou akci nabízí například luhačovický Autobazar California. "V současné době nabízíme slevy od 5000 až do 100 000 korun, záleží na výši ceny dotyčného vozu. Nejvyšší slevy poskytujeme na vozy, které stojí kolem 800 000 až jednoho milionu korun. Speciální jarní akcí je pak servis zdarma v hodnotě až do 10 000 korun," uvedl pro Mediafax majitel společnosti Miroslav Vystrčil.

Autobazar Auto ESA má v současné době kampaň "Auto za polovinu". Využilo ji už téměř 150 zákazníků, kdy nejvyšší sleva se vyšplhala na téměř 160 tisíc korun. Nejstarší vůz zařazený do akce byl vyroben v roce 2005, nejmladší v roce 2008. Nejprodávanějšími značkami akce se staly Škoda a Ford.

"Kampaň je mnohem úspěšnější, než jsme původně očekávali. Každý den nám na telefonní linku volá s dotazy na akci více než dvacet zákazníků. A téměř polovina z nich si podle našich statistik u Auto ESA vůz skutečně vybere," přiblížil Filip Kučera, ředitel marketingu společnosti. Firma tak akci prodlužila do 31. března.

Autobazar vybírá každé ráno z nabídky více než 1300 vozidel ta, která budou po celý den za polovinu ceny, nabídka se proto poměrně rychle mění. Firma do kampaně zařazuje vozy všech značek staré maximálně šest let.

Akce "Auto za polovinu" není jedinou velkou slevovou kampaní společnosti, díky níž mohou motoristé ušetřit desetitisíce korun i při nákupu ojetého vozu. Nedávno autobazar spustil další akci s názvem "Benzin na rok", díky níž motoristé získají při nákupu ojetého automobilu bonusovou kartu CCS s kreditem ve výši 20 000 korun.

Slevovou akci zákazníkům přináší i Autobazar Vysočina. "Klientům nabízíme slevovou akci na vybrané vozy v podobě servisu zdarma v hodnotě 12 000 korun," přiblížil jednatel společnosti Michal Břečka s tím, že většinou jde o vozy v hodnotě 150 až 200 tisíc korun. "Akce nyní trvá asi týden, ale protože je o ni zájem, trvat bude ještě minimálně tři až čtyři týdny," doplnil.

Témata: auta

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky