Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD prolomila tabu: Je pro poplatek 60 korun za den v nemocnici

Sociální demokracie chce upravit poplatek za pobyt v nemocnici - pacienti by podle ní měl platit 60 korun denně s časovým omezením maximálně 30 dnů. Novinářům to v sobotu řekl předseda strany Bohuslav Sobotka, strana přitom až dosud vystupovala proti platbám ve zdravotnictví.

"Na jednání vedení strany jsme po dlouhých debatách dospěli k závěru, že budeme trvat na zrušení všech poplatků ve zdravotnictví, s jedinou výjimkou, kterou je poplatek ve zdravotnictví. Tady ovšem trváme na jeho úpravě. Zejména pokud jde o zavedení určitého sociálního parametru, což je právě omezení placení časem," řekl Sobotka.V současnosti se v nemocnicích platí 100 korun denně a neexistuje žádné časové omezení pro platby. Pacient tak nemá stanovený žádný limit na to, kolik musí zaplatit.

Témata:  zdravotnictví ČSSD

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy