Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf SZPI: Každá polská potravina může ublížit! Vše je dokonale falšováno

Posypovou sůl mohly v Polsku do jídla přidávat tisíce firem, uvedl v pondělním vysílání Rádia Impuls ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta. Podle něj je v současné době pro spotřebitele každý výrobek z Polska potenciálně rizikový.

"Ten spotřebitel na to reaguje. A reaguje na to nedůvěrou k polskému výrobku, k jakémukoliv, a zcela oprávněně," řekl ve vysílání Šebesta.Pokud podle něj Česká republika nemá informace o tom, které výrobky jsou v pořádku a v jakých konkrétních výrobnách se pracovalo s posypovou solí, je jasné, že spotřebitel vnímá každý výrobek z Polska jako potenciálně rizikový.Inspekce kvůli kauze posypové soli v polských výrobcích už zpřísnila kontroly na hranicích.Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce mluvil i o dokonalejším falšování při výrobě potravin, zcela problém nevyřeší prý ani zpřísněná kontrola inspektorů."Moc to nepomůže. To falšování je děláno už tak dokonale, kdy se to různě aromatizuje a prostě přidají se tam další některé látky, které vytvoří tu kompaktnost toho, že na ten první pocit nebo pro toho spotřebitele to nemusí být tak markantní," uzavřel Šebesta.

Témata:  potraviny

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy