Bobošíková bude znovu demonstrovat proti podpoře eurozóny

Proti finanční podpoře eurozóny budou již poněkolikáté ve středu od 8.30 hodin před Úřadem vlády v Praze demonstrovat příznivci politické strany Jany Bobošíkové Suverenita. Agenturu Mediafax o tom v pátek informoval mluvčí David Štěpán.

660
reklama

Suverenita dlouhodobě protestuje proti tomu, aby Česká republika ručila z peněz daňových poplatníků za dluhy, které čeští občané nezpůsobili, a aby se přesouvaly další pravomoci české vlády a českého parlamentu na orgány Evropské unie.
 
Závazek pomoci Řecku 38 miliardami je stejně vysoký jako schodek důchodového účtu za loňský rok, kam by podle strany měly primárně peníze směřovat.
 
"Počet lidí, kteří si minule pustili náš přímý přenos na internetu, byl vysoký a ohlasy na něj nás přesvědčily o tom, že děláme dobrou věc. Proto za řadu občanů ČR řekneme ve středu od 8.30 rázné NE placení dluhů, které jsme nezavinili," uvedla Jana Bobošíková.
 
"Protože naše minulá akce, kdy jsme panu ministrovi předali složenku na dluh Bruselu, se setkala s nebývalým ohlasem, připravujeme i tentokrát pro pana Kalouska malé překvapení. Věřím, že si je převezme osobně," dodala Jana Volfová.
 
Přímý přenos z demonstrace bude Suverenita - Blok Jany Bobošíkové vysílat živě na svých internetových stránkách.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky