Stát od Škody koupí přes 1370 automobilů za 784 milionů

Automobilka Škoda Auto dodá státu v následujících dvou letech přes 1370 automobilů celkem za 784 milionů korun. Zvítězila v tendru ministerstva financí na nákup nových automobilů. Ministerstvo v soutěži poptávalo vozidla pro deset ministerstev a jejich podřízené organizace, uvedla dnes automobilka v tiskové zprávě.

Ilustrační fotografie
reklama

Škoda Auto zvítězila v sedmi z osmi vypsaných kategorií. Pro každou kategorii byla již loni v září podepsána samostatná rámcová dohoda na dva roky, podle níž se bude postupovat. U každé ze sedmi smluv je stanovena maximální částka, kterou může stát vyčerpat.

Vozy může od automobilky odebrat až 139 státních institucí. Škoda bude státu dodávat modely Fabia combi, Octavia v různých variantách, Superb, Karoq a Kodiaq. Poptávané vozy zahrnují řadu prvků volitelné výbavy, kterou zadavatel požadoval. Jedná se například o navigaci, parkovací senzory a u některých exemplářů rovněž střešní nosiče, tažné zařízení nebo sněhové řetězy. Ke všem dodaným automobilům bude firma poskytnut předplacený servis na pět let nebo 150.000 ujetých kilometrů.

První vozy již stát odebral, na konci ledna převzala 30 vozů Škoda Octavia combi Vězeňská služba.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává víc než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky