Velké slevy! Zimní výprodeje lákají

Průměrně o třicet procent vyšší byly v meziročním srovnání slevy při zimních výprodejích. Výjimku tvořil sortiment obchodníků s oblečením a sportovními spotřebami, uvedl ve své statistice server AkcniCeny.cz

reklama

Server AkcniCeny.cz srovnával nabídku obchodníků z loňského ledna s prvním měsícem letošního roku. U elektroniky a bílého zboží se letos průměrná procentní sleva zvýšila z loňských 28 procent na 32 procent. Stejně tak se výrazně zvýšila průměrná sleva u zboží z kategorie byt, dům a zahrada, a to z 31 procent v lednu 2011 na letošních 37 procent.

Také potraviny zařazené do akčních nabídek bylo letos v lednu možné koupit s průměrnou slevou 26 procent. Byla zhruba o dva procentní body vyšší než loni. Na jedné položce potravin tak lidé letos mohli ušetřit v průměru 12 korun, tedy o tři koruny více než před rokem.

I přesto, že obchodníci nabídli vyšší slevy, průměrná cena výrobků v akci meziročně ve všech sledovaných kategoriích klesla, neboť řetězce do letákových akcí zařadily více levnějších výrobků.

Naopak nižší slevy na začátku letošního roku v porovnání s loňským lednem podle údajů portálu AkcniCeny.cz nabízeli obchodníci na oblečení a sportovní potřeby. U tohoto sortimentu průměrná sleva klesla z loňských 39 procent na 36,5 procenta.

Témata: výprodeje

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky