Kauza Pandury: Vyšetřující tým se rozpadl. Někdo šel sám, jiný jít musel

V klíčovém týmu detektivů a žalobců, který prověřuje podezření z obří korupce při nákupu obrněných transportérů Pandur pro českou armádu, nezůstal kámen na kameni. Někteří byli vyměněni, jiní odešli znechuceni sami, informuje v pátečním vydání deník MF DNES.

660
reklama

Z osmi původních členů klíčového týmu v něm nezbyl nikdo. Někteří byli vyměněni kvůli podezření z vynášení informací a maření vyšetřování, jiní odešli znechuceni sami. Naposledy to byla policistka Barbora Šádková.
 
MF DNES to zjistila při pátrání po tom, jak daleko je vyšetřování případu, který míří do nejvyšších pater politiky. Pokud tedy půjdou kvůli kauze pandury někdejší vicepremiér Martin Barták a poradce expremiéra Topolánka Marek Dalík znovu vypovídat na policii, budou je vyslýchat úplně jiní lidé než dosud.
 
Kritici tvrdí, že tak obrovské změny vyšetřování ohrožují. Nový vrchní státní zástupce Stanislav Mečl naopak věří, že rekonstrukce týmu vnese do případu více energie a začne se pořádně vyšetřovat. Čeká, že by brzy mohla začít padat obvinění, píše MF DNES.

Témata: kauza: pandury

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky