Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Firma zneužívá listiny ČSÚ a tahá z firem neoprávněně peníze

Brněnské živnostníky, podnikatele a firmy obtěžuje podvodná společnost, která rozesílá pod hlavičkou Českého statistického úřadu formuláře, požadující peníze za zařazení do takzvaných registrů ekonomických subjektů. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekl brněnský primátor Roman Onderka (ČSSD).

Brněnská radnice proto vyzvala ve čtvrtek firmy i živnostníky, aby pečlivě sledovali svoji korespondenci, zejména pokud půjde o vyplnění formuláře do registru ekonomických subjektů pod zkratkou RES.

"Tuto registraci má ve své kompetenci Český statistický úřad nikoliv privátní společnost, která v těchto dnech rozesílá některým živnostníkům svůj formulář a žádá za to finanční poplatek," řekl Onderka. ČSÚ navíc tuto službu poskytuje zdarma. Celou záležitost podle brněnského primátora již prověřuje policie a státní zastupitelství. "Máme informace o tom, že nejmenovaná společnost pravděpodobně zneužívá logo ČSÚ a na podobné listině oslovuje podnikatele se žádostí o vyplnění formuláře do registru ekonomických subjektů a žádá za to finanční plnění," řekl Onderka. Dodal, že v této souvislosti bude rovněž informovat brněnskou i krajskou hospodářskou komoru.

Témata:  krimi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy