Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko si zoufá! Do dvou týdnů musí sehnat 300 milionů eur

Řecko si zoufá! Do dvou týdnů musí sehnat 300 milionů eur

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Řecko má pouhé dva týdny na to, aby sehnalo 300 milionů eur (7,44 miliardy korun), jak mu stanovuje nová dohoda s Evropskou unií a Mezinárodním měnovým fondem. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

"Řecko má dalších 15 dnů na to, aby upřesnilo fiskální úspory v hodnotě 300 milionů eur," uvedl agentuře její důvěrný zdroj z řecké vlády.

Atény se zavázaly k úsporným opatřením v hodnotě 3,3 miliardy eur pro letošní rok.

Ke čtvrtečnímu ránu se Řekům podařilo dohodnout na úsporných opatřeních v téměř celé výši, schází jim však zmíněných 300 milionů. Jednání pokračují dnes dopoledne a výsledek by měl být známý do večera, kdy bude o Řecku jednat v Bruselu eurozóna.

Témata:  Řecko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy