Je třeba dostat do práce lidi, kteří pracují "na černo", řekl Babiš

Nejnižší nezaměstnanost v české ekonomice je problém, stejně jako zneužívání sociálních dávek. Je třeba dostat do práce lidi, kteří pracují "na černo".

Andrej Babiš
reklama

Na shromáždění manažerů, podnikatelů a zaměstnavatelů sdružených v Konfederaci zaměstnavatelských a podnikatelských svazů to dnes řekl premiér Andrej Babiš. Zaměstnavatelé si stěžují vedle nedostatku zaměstnanců na zvýšení minimální mzdy a zrušení karenční doby.

"Zemi se daří neskutečně dobře, někdo se ale snaží společnost rozeštvávat. Máme jasno v tom, co chceme dělat, atmosféra ve společnosti mě mrzí," řekl dále Babiš. Současná vláda podle něj funguje lépe, než v minulém volebním období.

Vláda se podle něj snaží ulevit podnikatelům od byrokratické zátěže, ale přiznal, že to jde ztěžka. "Chceme pro firmy méně papírování, ulehčit jim život," řekl. Připomněl, že Česko potřebuje peníze z EU ne na takzvané měkké projekty, ale na investice. Jako měkké projekty jsou označovány například školení, konference nebo rekvalifikace.

Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů, která dnešní akci pořádá, zastupuje více než 22.000 členských subjektů s 1,3 milionu zaměstnanců. Konfederace o sobě uvádí, že prosazuje zájmy svých členů v legislativě i v dalších oblastech. Je mimo jiné členem tripartity.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky