Google+ se otevírá teenagerům

Společnost Google snížila věk uživatelů pro registraci na sociální síti Google+ a otevřela ji tak nezletilé mládeži. Založit si na ní profil nyní smí děti od 13 let, informovala v pátek agentura AFP.

reklama

Dosud se na Google+ směli registrovat jen uživatelé starší 18 let. Nyní si tam mohou založit účet i nezletilí teenageři.

"Prostřednictvím Google+ chceme pomoct mládeži s budováním smysluplných online vztahů," oznámil produktový viceprezident společnosti Bradley Horowitz. "Chceme rovněž poskytnout prvky, které ji kromě sebevyjádření naučí i bezpečnosti."
 
Sociální síť kvůli teenagerům rozšířila řadu funkcí sloužících k ochraně soukromí. Pokusí-li se například dítě publikovat veřejně dostupný status, Google+ ho na to upozorní. Psát vzkazy nezletilým umožní sociální síť pouze těm, které si teenager sám přidal do svých "kruhů".

Omezení se týkají i videochatů, takzvaných Hangouts. Pokud se k videochatu připojí člověk, který nepatří do kontaktů nezletilého uživatele, přístup dítěte k videosetkání bude dočasně blokován.
 
S rozšířením okruhu uživatelů o teenagery nyní Google+ může lépe konkurovat sociální síti Facebook, jejíž věkový limit pro registraci je rovněž 13 let.

Google spustil vlastní sociální síť loni v červnu. Tento měsíc počet jejích uživatelů přesáhl 90 milionů. Analytici odhadují, že ke konci letošního roku by jich mohlo být až 400 milionů.

Témata: google

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky