Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přebytek zahraničního obchodu meziročně klesl

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Zahraniční obchod v červnu skončil přebytkem 15,8 miliardy korun. Meziročně byl o 3,5 miliardy nižší. Vyplývá to z předběžných údajů ČSÚ.

„Přebytek zahraničního obchodu vznikl hlavně díky lepší bilanci obchodu s počítači, elektronickými a optickými přístroji. Opačným směrem působil vliv dovozu ostatních dopravních prostředků a rafinovaných ropných produktů.

Platí také, že přebytek zahraničního obchodu jsme opět zaznamenali hlavně se státy EU, i když byl meziročně o 4 miliardy korun nižší,“ uvádí Marcela Sládková z odboru statistiky zahraničního obchodu ČSÚ.

Témata:  ekonomika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy