Za stovky milionů vyroste v Hluboké nad Vltavou obří zábavní park

Hluboká nad Vltavou hodlá s přispěním soukromého investora v následujících letech vybudovat ohromný zábavní park s několikapatrovým deštným pralesem a vodním světem, kde by lidé mohli procházet skleněnými tubusy pod hladinou. V pondělním vydání o tom informuje Mladá fronta Dnes.

660
reklama

Se vznikem zábavního centra počítá koncepce rozvoje turismu města do roku 2020, do které chce investovat miliardu korun. Místo, které má většina lidí spojené s krásnou architekturou zámku, se tak bude proměňovat na centrum zábavy. Radnice tak chce ve městě turisty víc zdržet, aby po prohlídce zámku neodjížděli hned pryč.
 
Investici celých 450 milionů by měla pohltit nevyužívaná ohromná sýpka poblíž centra města, ze které by mohl být malý "Disneyland". V ní by měl vyrůst deštný prales se stylovou restaurací nebo pirátský svět. Akci by měl zaplatit soukromý investor.

Velkou atrakcí by mohlo být i interaktivní Rybářské muzeum, kde budou návštěvníci procházet prosklenými tunely pod hladinou. Uvidí tak rybník zespodu - ode dna. Kromě muzea by zde měla vyrůst také celá řada cyklostezek, naučných cest, ale také vodní stezka na pramicích po Munickém rybníku nebo gastrostezka pro gurmány.

Témata: ekonomika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky