Důchody? Žádné nebudou, Sobotkova vláda je zruší, varuje politik

Předseda občanských demokratů Petr Fiala varuje před možností, že budoucí důchodci nebudou mít žádné důchody. Podle něj k tomu povedou kroky, které má teď česká vláda v plánu.

Ilustrační fotografie
reklama

Opozice dlouhodobě etizuje vládu za změny v důchodové reformě. „Sobotkova vláda zruší důchody! Nejde o poplašnou zprávu. Konstatuji fakta. Vláda ruší zatím druhý pilíř. Socialisté ho z ideologických důvodů nechtějí. K jeho likvidaci používají chytře 'bílého koně' ministra Babiše. Tomu rozumím," komentuje kroky trojkoalice opoziční politik Fiala.

Co ale nechápe, je věc jiná. „Nerozumím ale tomu, že nemají žádnou koncepci, jak si s důchody poradit. Nechtějí udělat nic. Každý rok je deficit důchodového systému 40-50 mld. Kč, roste počet seniorů, rostou obecně sociální výdaje," varuje na sociální síti předseda ODS.

Celá tahle situace tak podle něj míří k nevyhnutelnému cíli. „Skončit to může jen tím, že důchody budou stále nižší, až na ně nebude vůbec. Pokud něco neuděláme. Socialisté nic udělat nechtějí. Ohrožují důchody budoucích důchodců," maluje černou budoucnost seniorů Fiala.

Témata: důchodci | důchody

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky