Důchod potřebovat budou, udeřil Okamura do homosexuálů. Ale...

Festival LGBT komunity Prague Pride je za dveřmi. K akci se ve vyjádření pro EuroZprávy.cz vyjádřil i předseda Úsvitu Tomio Okamura. V rámci toho uvedl, že i homosexuálové budou potřebovat důchod, ale nedokážou zplodit děti, které ho zaplatí.

Ilustrační fotografie
reklama

Prague Pride je velkým svátkem homosexuálů, bisexuálů a transexuálů a vyvolává velmi odlišné reakce.

Tomio Okamura se ve vyjádření pro EuroZprávy.cz zařadil do zlatého středního proudu. "Považuji sexuální orientaci za soukromou věc každého občana," sdělil na otázku, jaké pocity v něm akce vyvolává.

"Když bude jakákoliv akce probíhat slušně, nebude svým nevhodným chováním obtěžovat nezúčastněné okolí a bude v mezích zákonů, tak ať si každý dělá, co uzná za vhodné. V západní Evropě podobné akce probíhají," dodal.

Zároveň ale uvedl, že se v minulých letech chtěl účastnit Pochodu pro rodinu, který pořádají mladí křesťanští demokraté v reakci na Prague Pride.

"Pochodu pro rodinu jsem se vloni i předloni zůčastnit chtěl, jelikož si myslím, že podpora rodin s dětmi je u nás nedostatečná, ale bohužel mi to kvůli pracovním povinnostem nevyšlo. Vůbec jsem ale nevěděl, že je to jakási protiakce," řekl EuroZprávám.cz.

Při té příležitosti si neodpustil rýpnutí do homosexuálů: "Myslím, že podpora tradiční rodiny, kde jsou máma, táta, děti, babička, dědeček by měla být logickou samozřejmostí a prioritou, jelikož všichni, i homosexuálové, budou potřebovat ve stáří důchod, ale děti, které na jejich důchody budou vydělávat, bohužel homosexuálové nezplodí."

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky