Jak zvýšit svůj příjem? Poradíme vám

Nejste spokojeni s tím, kolik vyděláváte? Rozhodně nejste jediní, jelikož aktuálně nejsou mzdy v naší zemi nijak výrazně vysoké, což se samozřejmě negativně podepisuje na tom, že mnoha lidem z výplaty nezbývají téměř žádné peníze navíc. Podívejte se proto spolu s námi na to, jakým způsobem můžete vydělat více peněz. Cest je hned několik.

Ilustrační fotografie
reklama

Začněte podnikat

Ta první cesta, která se nabízí, je spojena s možností postavit se na vlastní nohy. Pokud máte zajímavý nápad spojený s možností vašeho úspěchu, není nic jednoduššího, než se tímto směrem vydat. Variant, jakou mít podnikatelskou formu, je na našem trhu hned několik. Pokud půjde spíše o byznys lokálního charakteru, doporučujeme:

  • Živnostenské oprávnění
  • Společnost s ručením omezením
  • Akciovou společnost


Může se stát, že svůj byznys budete chtít v budoucnu posunout dále, díky čemuž budete chtít expandovat také do zahraničí. V takovém případě je třeba mít ideální podnikatelskou formu, která bude vyhovovat. Založíme vám evropskou společnost, která je v případě byznysu na celém území Evropy rozhodně nelepším řešením, které můžete udělat. Založení navíc nemusí být nijak složité.

Snažte se co nejvíce šetřit

Výše mzdy není vždy to hlavní, na co hledět. A to platí jak při vašem zaměstnání, tak i v případě vašeho podnikání. Zde výši výdělků přímo ovlivňují i náklady. Čím více tedy budete šetřit, tím vám buď více zbude, nebo reálně více vyděláte. V obou situacích mají dané úspory vliv na to, kolika penězi budete moci disponovat.

Začít s úsporami může dnes každý z nás. Naprostou klasikou je úspora vody, elektřiny, stejně jako třeba pohonných hmot. Šetřit ale můžeme i při běžných administrativních činnostech. Třeba tisku. Stačí nastavit tiskárnu na úsporný režim tisku a dále koupit třeba toner HP CF283A. Ten je jedním z takzvaných kompatibilních řešení. Tedy náplní, které nevyrábí přímo společnost HP, jelikož je vyráběn jinou firmou. V souvislosti s tím neobsahuje její logo, což může vést ke snížení ceny až o několik desítek procent. A kvalita tisku? Ta je srovnatelná s originálem.

Zlepšete svou kvalifikaci

Pokud máte práci, můžete si požádat o zvýšení platu, nebo postup na vyšší pozici. Nic z toho ale nepřijde bez vašeho přičinění. Na mysli máme především to, že v případě žádosti o lepší místo musíte jasně dokázat, že na něho také máte. A to lze hned několika způsoby, kam se řadí:

  • Prokazatelná praxe a zkušenosti
  • Vzdělání v oboru
  • Znalost cizích jazyků


Pokud nic z toho nemáte, nezbývá vám, než si svou kvalifikaci zlepšit. Praxi získáte prací na svém místě. Vzdělání si dnes můžete doplnit i formou dálkového studia. A cizí jazyky? Ty se můžete učit svépomocí, nebo lze využít třeba kurzy angličtiny pro firmy. Ty dnes nabízí celá řada jazykových škol právě podnikatelům, kteří je následně dávají zaměstnancům jako zajímavý benefit. A díky němu daný cizí jazyk můžete ovládnout nejenom celkem jednoduše, ale také s jistotou, že to může být i zcela zdarma.

Pracujte v zahraničí

Porovnáme-li výši minimální mzdy u nás a v zahraničí, musíme jasně říci, že v naší zemi nepatří k nejvyšším. I proto může být dobrou možností, jak si zajistit vyšší plat, odcestovat do cizí země. Velmi lákavá je například práce v Anglii, která dnes láká stále více mladých i starších jedinců. Proč právě tato země? Důvodů je několik. Kromě dostatku pracovních míst je to i vysoká mzda, v případě ubytoven příznivé náklady na bydlení s v souvislosti s cestou nemusíte dát za zpáteční let více, než lehce přes tisícikorunu. Je tedy jasné, že z vyšší mzdy vám zbude dostatek finančních prostředků, které můžete posílat své rodině v Čechách, nebo si je šetřit na dobu, až se do své rodné země vrátíte.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky