Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První vkladový bankomat pro bankovky i mince je na pobočce ČSOB ve Zlíně

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

ČSOB na konci září zprovoznila první bankomat, který umožňuje nejen vkládání bankovek, ale i mincí. Bankomat je umístěn na pobočce ve Zlíně na náměstí T. G. Masaryka. Služba bude zatím v pilotním provozu a pro klienty ČSOB zdarma. Podle dostupných informací půjde o první bankomat pro vkládání mincí v Česku. 

Doposud slouží vkladové bankomaty pouze pro vkládání bankovek. Klienti je přitom využívají stále více. Počet vkladových bankomatů ČSOB se proto jen za poslední tři roky zdvojnásobil, aktuálně jich je 156, počet vkladů se za stejnou dobu dokonce ztrojnásobil. „Naše standardní vkladové bankomaty se velmi osvědčily, a proto jsme se rozhodli především pro firemní klientelu rozšířit služby také o mince. Ulevíme tak nejen klientům, ale i našim pobočkám. Pilotní provoz bude trvat minimálně do konce letošního roku. Na základě zájmu a zkušeností klientů se rozhodneme o dalším rozvoji a případném rozšiřování sítě,“ uvedl Martin Štýber, manažer útvaru Platební řešení a prodej ČSOB.

 Mince se budou vkládat do bankomatu najednou, neroztříděné otvorem označeným pro mince. Maximální počet mincí pro jeden vklad bude omezen na 350 kusů. Má-li klient mince i bankovky, je možné je vložit do bankomatu v rámci jedné transakce. Po vložení hotovosti se zákazník také dozví, jak dlouho bude celá operace trvat. Například 100 kusů mincí se zpracovává přibližně 35 sekund.

 Celkový maximální objem vložené hotovosti na jeden vklad zůstane standardních 350 tisíc korun. Připsání vkladů bankovek i mincí bude probíhat v on-line režimu. Pokud tedy klient využije bankomat v pracovní dny od 8 hodin do 18 hodin, peníze mu budou ihned připsány na účet u ČSOB nebo Ery Poštovní spořitelny. Pokud bude vklad realizován později nebo o víkendu, budou peníze na účtu do druhého pracovního dne. O zpracovaném vkladu obdrží klient stvrzenku ve formě výčetky o zpracovaných bankovkách a mincích.

 Mezi největší přednosti vkladových bankomatů, které fungují i pro výběry hotovosti, patří právě jejich přístupnost. Klienti je mohou využívat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu bez ohledu na otevírací dobu pobočky. Vůbec první vkladový bankomat ČSOB otevřela v hlavním městě na pobočce na Černém Mostě v roce 2009. Ke vkládání hotovosti mohou klienti používat také pobočky České pošty či finanční centra Ery.

Témata:  Bankomaty bankomat ČSOB

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 12:04

Zkontrolujte si řidičák! Letos vyprší platnost ještě více než 360 tisícům z nich

Od začátku letošního roku už sice není povinné mít na cestách po České republice řidičský průkaz vždy u sebe, je ale nutné, aby byl platný. Do konce roku zbývá vyměnit ještě přes 360 tisíc dokladů s končící platností, nejvíce ve Středočeském kraji (50 850), nejméně v kraji Karlovarském (9 506). O nový řidičák můžete požádat buď přímo na úřadě, nebo přes Portál dopravy.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMNETÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.