Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

mBank chystá velkou víkendovou odstávku

Platební karta mBank
Platební karta mBank
Foto: mBank

Ve dnech 17. - 19. října bude mBank sjednocovat transakční systém, na základě kterého bude všech zhruba 5 milionů klientů moci používat jednotný systém. O víkendu tak nebude možné provádět platby, ale karetní operace budou většinu času k dispozici.

"Od 00:00 dne 17. října (půlnoc z pátku 16. 10. na 17. 10.) do 06:00 v pondělí 19. října proto bohužel nebudou plně dostupné všechny služby mBank. Během uvedené doby nebudou fungovat transakční služby ani prostřednictvím internetového bankovnictví, ani prostřednictvím mobilní aplikace. Také SMS notifikace nebudou k dispozici. Nebude tedy možné provádět převody, ani platby," upozorňuje banka s tím, že zákaznická mLinka bude o víkendu k dispozici pouze v informačním režimu. 

"S maximálním nasazením jsme se snažili o to, aby tato integrace měla co nejmenší vliv na používání platebních karet mBank. Téměř po celý víkend tak budete moci platit kartou a také vybírat z bankomatů. Během přestávky bude autorizace karetních plateb vypnuta na krátkou dobu v sobotu od 05:00 do 8:30 a v neděli od 01:00 do 04:00," píše na svém webu banka.

Shrnutí toho, které služby budou ve dnech 17. - 19.10. k dispozici a které ne:

- Placení kartami a výběry z bankomatů - k dispozici (s výjimkou soboty 05:00 - 08:30 a neděle 01:00 - 04:00)- mLinka – k dispozici v režimu poskytování informací o produktech a službách- Obchodní místa – k dispozici v režimu poskytování informací o produktech a službách- Transakční služby – nedostupné- Mobilní aplikace – nedostupná- SMS notifikace plateb – nedostupné

Témata:  mBank

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.