Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

mBank chystá velkou víkendovou odstávku

Platební karta mBank
Platební karta mBank
Foto: mBank

Ve dnech 17. - 19. října bude mBank sjednocovat transakční systém, na základě kterého bude všech zhruba 5 milionů klientů moci používat jednotný systém. O víkendu tak nebude možné provádět platby, ale karetní operace budou většinu času k dispozici.

"Od 00:00 dne 17. října (půlnoc z pátku 16. 10. na 17. 10.) do 06:00 v pondělí 19. října proto bohužel nebudou plně dostupné všechny služby mBank. Během uvedené doby nebudou fungovat transakční služby ani prostřednictvím internetového bankovnictví, ani prostřednictvím mobilní aplikace. Také SMS notifikace nebudou k dispozici. Nebude tedy možné provádět převody, ani platby," upozorňuje banka s tím, že zákaznická mLinka bude o víkendu k dispozici pouze v informačním režimu. 

"S maximálním nasazením jsme se snažili o to, aby tato integrace měla co nejmenší vliv na používání platebních karet mBank. Téměř po celý víkend tak budete moci platit kartou a také vybírat z bankomatů. Během přestávky bude autorizace karetních plateb vypnuta na krátkou dobu v sobotu od 05:00 do 8:30 a v neděli od 01:00 do 04:00," píše na svém webu banka.

Shrnutí toho, které služby budou ve dnech 17. - 19.10. k dispozici a které ne:

- Placení kartami a výběry z bankomatů - k dispozici (s výjimkou soboty 05:00 - 08:30 a neděle 01:00 - 04:00)- mLinka – k dispozici v režimu poskytování informací o produktech a službách- Obchodní místa – k dispozici v režimu poskytování informací o produktech a službách- Transakční služby – nedostupné- Mobilní aplikace – nedostupná- SMS notifikace plateb – nedostupné

Témata:  mBank

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.