Odborníci radí: Investujte pravidelně

PR článek - Pravidelné měsíční investice jsou optimálním způsobem, kterým je možné získat nadprůměrný výnos a současně výrazně snížit rizika spojená s investováním do podílových fondů.

Ilustrační fotografie
reklama

Konkrétním příkladem pro výhodnou pravidelnou investici tisícových nebo i stokorunových částek je smíšený fond First Eagle Amundi International Fund (USD). Od své evropské premiéry v roce 1996 dokázal fond zhodnotit prostředky investorů v průměru o 10 % ročně.

Výhody pravidelného investování

Hlavní výhodou pravidelného investování je využití metody průměrování, kdy investoři využívají ve svůj prospěch období růstu i poklesu. V období růstu se vložené finanční prostředky zhodnocují, naopak při poklesu se za investované prostředky nakoupí více cenných papírů.

Pravidelné investování je moderní a stále oblíbenější způsob zhodnocování finančních prostředků, který snižuje riziko negativních dopadů při kolísání trhů. Základem je investování pevné částky v pravidelných intervalech. Přitom nemusí jít o žádné vysoké sumy. S fondem First Eagle Amundi International Fund lze měsíčně investovat již od několika stokorun. Investování by nemělo být krátkodobou záležitostí. Doporučená doba investice do tohoto fondu je minimálně 5 let.

Unikátní strategie First Eagle Amundi International Fund

First Eagle obsahuje v průměru 140 akcií firem v různých odvětvích po celém světě. Hlavním důvodem vysokého a stabilního výnosu fondu je přitom filozofie výběru cenných papírů. Zaměřuje se na akcie společností, které jsou investory dočasně přehlíženy a podceňovány, a jejichž nákup lze realizovat za příznivé ceny.

Přístup fondu k nákupu akcií lze demonstrovat na událostech spojených se zemětřesením a tsunami v Japonsku před sedmi lety. V té době kurz řady akcií japonských společností neodůvodněně a výrazně klesnul. Příkladem mohou být akcie Shimano (-25 %). Pro First Eagle Amundi International Fund však šlo o příležitost k nákupu. Pokles Shimano byl velice brzy vymazán. Od března 2011 akcie posílily o úctyhodných 300 %.

Více informací získáte na pobočkách Komerční banky, informační lince 800 521 521 nebo webových stránkách iks-kb.cz

Upozornění na rizika

V období trvání fondu může hodnota investice kolísat a není zaručena návratnost původně investované částky. Minulé výnosy nejsou zárukou stejných nebo obdobných výnosů v budoucím období. Pro úplnou informaci prosím před investicí vždy pročtěte sdělení klíčových informací, případně statut příslušného fondu, kde najdete kompletní výčet všech rizik spojených s investicí.

Období 1 rok  2 roky  3 roky   5 let 10 let  od 8/1996 

Průměrné roční
zhodnocení

 7,47 %  7,55 %  8,95 %  8,15 %  7,85 %  10,47 %


Historická výkonnost fondu First Eagle Amundi International Fund (USD) k 15. 9. 2014 od jeho založení. Statut fondu a sdělení klíčových informací jsou dostupné na internetových stránkách iks-kb.cz nebo v kterékoli pobočce Komerční banky.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky