Erste Group Bank splatila státní pomoc

Erste Group Bank AG po nedávno realizovaném úpisu nových akcií v plné výši splatila podílový kapitál v hodnotě 1,76 mld. EUR, který emitovala v roce 2009 a který byl upsán Rakouskou republikou ve výši 1,22 mld. EUR a soukromými investory ve výši 540 mil. EUR. Informuje RM-Systém o dění na kapitálovém trhu.

660
reklama

V letech 2009 až 2012 platila Erste Group Rakouské republice každoroční dividendu ve výši 98 mil. EUR a soukromým investorům ve výši 43 mil. EUR. Včetně poměrné části dividendy za rok 2013, která bude vyplacena po příslušném rozhodnutí valné hromady pravděpodobně v červnu 2014, tak Erste Group zaplatila Rakouské republice dividendu v celkové výši 448 mil. EUR a soukromým investorům ve výši 198 mil. EUR.

„Náš respekt patří rakouské spolkové vládě, která před pěti lety rychle jednala, náš dík rakouským daňovým poplatníkům a soukromým investorům, kteří nám důvěřovali", prohlásil Andreas Treichl, generální ředitel Erste Group. „S dividendou ve výši 8 % byla investice do podílového kapitálu Erste Group pro všechny investory a daňové poplatníky opravdu dobrý byznys."

Erste Group emitovala podílový kapitál v roce 2009, aby mohla zůstat svým klientům silným partnerem i v době hospodářské krize. Od té doby Erste Group výrazně posílila svou kapitálovou základnu a splňuje tak už dnes veškeré regulatorní požadavky.

Témata: banky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky