Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fio banka expanduje ve velkém! Co chystá pro rok 2013?

Praha - Fio banka získala v minulém roce přes 88 tisíc nových klientů a aktuálně jejích služeb využívá již přes 235 tisíc osob. V úterý to řekla mluvčí banky Vendula Žaloudíková.

Fio banka navýšila loni počet klientů o více než 60 procent a objem vkladů o 40 procent. Rozšířila také počet svých poboček v České republice na 70 a počet bankomatů na 125. „Dosažením počtu 150 bankomatů a otevřením tří nových plánovaných poboček letos završí první fázi rozvoje dostupnosti,“ sdělila mluvčí.

Pro rok 2013 banka plánuje další rozvoj své nabídky produktů a služeb. „Aktuálně testujeme aplikaci Smartbroker pro investování přes chytré telefony s operačním systémem Android, kterou uvedeme na trh v únoru. Následovat bude verze pro telefony s operačním systémem iOS (iPhone), poté i pro tablety s oběma uvedenými operačními systémy,“ dodala Žaloudíková. Aplikace nabídne přístup k datům z trhu i možnost kdykoliv a kdekoliv reagovat na situaci na trhu nákupem či prodejem investičních nástrojů.

Témata:  banky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.