Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moody's snížila rating 16 španělských bank

Moody's snížila rating 16 španělských bank

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Mezinárodní ratingová agentura Moody's snížila ve čtvrtek ratingy 16 španělských bank, a to včetně Banco Santander, která je největší bankou v eurozóně. Informovala o tom v noci na pátek agentura Reuters.

Hlavním důvodem tohoto kroku je podle agentury Moody's slabý stav španělské ekonomiky a snížená schopnost vlády podpořit problémové finanční instituce. Agentura snížila všem bankám dlouhodobé ratingy o nejméně jeden stupeň, přičemž některým ho zhoršila až o tři stupně. Agentura Moody's poznamenala, že úvěrová schopnost španělské vlády se snížila kvůli pokračující dluhové krizi, rostoucímu rozpočtovému deficitu a nové recesi. Agentura snížila dlouhodobý rating banky Santander o tři stupně na "A3" ze stupně "Aa3" a stejně o tři stupně zhoršila i rating druhé největší španělské bance "BBVA".Foto: Petr Zelinka, MoneyMAG.cz

Témata:  banky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.