Pohřeb Karla Gotta: Česká televize v sobotu zrušila 16 pořadů

Kvůli pohřbu Karla Gotta Česká televize na programu ČT1 v sobotu zrušila 16 pořadů, které nahradila snímky se zpěvákem. Prima chystá v pátek a v sobotu 15 živých vstupů, Nova se v sobotu přidá k ČT s přímým přenosem ze zádušní mše v chrámu svatého Víta. Vyplývá to z informací televizí.

Parte Karel Gott
reklama

Vedle speciálního vysílání na ČT24 zařadil kanál ČT1 v sobotu jako vzpomínání na zesnulého zpěváka od 7:20 recitál Sedm písní a pochybnost, v 7:50 film Kdyby tisíc klarinetů a od 10:05 Na plovárně s Karlem Gottem. Program bude pokračovat od 10:30 záběry hostů zádušní mše v katedrále sv. Víta a o půl hodiny později přímým přenosem bohoslužby a následným odchodem hostů. Od 12:30 odvysílá záznam z koncertu Karel Gott 1985 a od 13:55 Úsměvy Karla Gotta. Večer ČT1 odvysílá speciální díl StarDance věnovaný mistrovi a poté opakování filmu Kdyby tisíc klarinetů.

Nova v souvislosti s rozloučením s Gottem přizpůsobí v pátek i sobotu všechny své zpravodajské relace. V pátek, kdy se uskuteční veřejné poslední rozloučení se zpěvákem na Žofíně, navíc připravuje během celého dne živé vstupy Televizních novin. V sobotu od 10:00 do 13:40 nabídne živé vysílání s rozloučením s umělcem a přenos ze mše z chrámu svatého Víta. Přes celý den bude vysílat živé vstupy Televizních novin.

Prima během pátku 11. října a soboty 12. října nabídne celkem 15 mimořádných zpravodajských relací. Od pátečního rána do sobotního večera přinese pravidelné živé vstupy štábů z klíčových míst, exkluzivní hosty a zásadní dění. Mimořádné zpravodajství bude moderovat Terezie Tománková.

"Rozloučení s Karlem Gottem je zpravodajsky naprosto zásadní událost. Proto jsme se rozhodli, že divákům nabídneme mimořádné zpravodajské relace nejen v hlavním večerním vysílacím čase, ale také během obou dvou dní. V pátek začínáme už v půl osmé a v sobotu v půl jedenácté," uvedl ředitel zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček.

Gott zemřel v úterý 1. října ve věku 80 let.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky