Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 9. března

Sněženky
Sněženky
Foto: Pixabay

Přes naše území přejde od západu okludující frontální systém, za ním se k nám přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Večer začne počasí u nás ovlivňovat od jihozápadu teplá fronta, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Od severozápadu přechodně s deštěm, v polohách nad 700 m se sněžením. Na jižní Moravě srážky jen ojediněle. K ránu v severozápadní polovině Čech místy polojasno. Nejnižší teploty +2 až -2 °C a ojediněle tvorba náledí. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a severu Čech vítr slabý proměnlivý do 3 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, k ránu mírný vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až polojasno, na horách ojediněle slabé sněžení. Na jihu a východě zpočátku až zataženo a místy déšť, nad 700 m sněžení. Večer od jihozápadu přibývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, k večeru postupně vítr slabý proměnlivý do 3 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, večer místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí květiny

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy