Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 16. ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V úterý přejde přes naše území od západu okluzní fronta, za ní k nám začne proudit chladný oceánský vzduch, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, od západu sněžení, které bude postupně v západní polovině Čech v polohách pod 500 m přecházet do deště se sněhem nebo deště. Na východě srážky jen ojediněle a zpočátku místy polojasno. Nejnižší teploty -1 až -5 °C, v západní polovině Čech kolem 0 °C. Čerstvý jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h), na hřebenech hor na severu až 35 m/s (125 km/h). Na horách na severu a na Českomoravské vrchovině od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky. Nad 600 m, na jihozápadě přechodně nad 900 m srážky sněhové, na horách trvalé sněžení. Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku převážně srážky sněhové i v nižších polohách. Během večera slábnutí srážek. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C, Šumava kolem 0 °C. Čerstvý jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h), na hřebenech hor na severu až 35 m/s (až 125 km/h) se bude měnit na jihozápadní až západní a bude od dopoledne zvolna slábnout. Na horách na severu a na Českomoravské vrchovině od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na hřebenech závějí.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, odpoledne a večer slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

18. dubna 2024 12:55

Koupil jsem si prodlouženou záruku, nebo je to pojištění?

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na spotřební elektroniku, která bývá na poruchy náchylná. Někteří z nich však mohou být posléze nepříjemně překvapeni, když jim s reklamací nevyhoví, buď kvůli podmínkám smluvní záruky, nebo protože se vlastně vůbec nejedná o záruku, ale o pojištění. Na co by si měl spotřebitel pozor, než si za takovou nadstandardní službu připlatí?

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy