Předpověď počasí na noc a úterý 16. ledna

V úterý přejde přes naše území od západu okluzní fronta, za ní k nám začne proudit chladný oceánský vzduch, informuje ČHMÚ.

Ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Oblačno až zataženo, od západu sněžení, které bude postupně v západní polovině Čech v polohách pod 500 m přecházet do deště se sněhem nebo deště. Na východě srážky jen ojediněle a zpočátku místy polojasno. Nejnižší teploty -1 až -5 °C, v západní polovině Čech kolem 0 °C. Čerstvý jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h), na hřebenech hor na severu až 35 m/s (125 km/h). Na horách na severu a na Českomoravské vrchovině od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):
Oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky. Nad 600 m, na jihozápadě přechodně nad 900 m srážky sněhové, na horách trvalé sněžení. Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku převážně srážky sněhové i v nižších polohách. Během večera slábnutí srážek. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku -2 až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C, Šumava kolem 0 °C. Čerstvý jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h), na hřebenech hor na severu až 35 m/s (až 125 km/h) se bude měnit na jihozápadní až západní a bude od dopoledne zvolna slábnout. Na horách na severu a na Českomoravské vrchovině od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na hřebenech závějí.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, odpoledne a večer slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata: počasí | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky