Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 3. ledna

Déšť, ilustrační fotografie
Déšť, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V čerstvém západním proudění bude přes naše území postupovat frontální systém, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Polojasno až oblačno, na horách ojediněle sněhové přeháňky. V Čechách od západu postupně zataženo a k ránu v západní polovině sněžení přecházející v déšť. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, v západní polovině Čech k ránu oteplování. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jižní a k ránu bude zesilovat. Na Moravě a severovýchodě Čech vítr jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Počasí přes den (07-24):Většinou zataženo, zpočátku na východě až polojasno. V Čechách a postupně i na ostatním území déšť, zpočátku ve východní polovině území sněžení a ojediněle i mrznoucí déšť. Na severu a severovýchodě na horách a v podhůří sněžení trvalé a přechodně i vydatné. Odpoledne a večer od západu protrhávání oblačnosti a místy přeháňky, postupně nad 700 m sněhové a na horách četnější. Nejvyšší teploty v Čechách 5 až 9 °C, na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem 1 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 5 °C. Zpočátku mírný, postupně čerstvý jižní až jihozápadní vítr 6 až 11 m/s, zejména v západní polovině Čech a na východě území s nárazy kolem 20 m/s (až 70 km/h), na horách 25 až 30 m/s (90 až 110 km/h). Odpoledne se vítr bude v Čechách měnit na západní.

Tlaková tendence: silný pokles, odpoledne od západu mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy