Předpověď počasí na noc a čtvrtek 28. prosince

V noci na čtvrtek začne přes naše území zvolna postupovat k východu zvlněná studená fronta, za kterou k nám pronikne studený vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Ilustrační fotografie
reklama

Počasí v noci (22-07):
Zataženo, postupně déšť. V západní polovině Čech i déšť se sněhem, ojediněle srážky mrznoucí, zpočátku v polohách nad 800 m, k ránu nad 500 m srážky sněhové. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, na Moravě a ve Slezsku 6 až 2 °C. V Čechách ojediněle tvorba ledovky. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s se bude měnit na mírný západní 2 až 6 m/s. Ve východní polovině území čerstvý jižní až jihovýchodní vítr 5 až 10 m/s, v nárazech kolem 20 m/s (70 km/h), v Jeseníkách a v Beskydech kolem 30 m/s (110 km/h) bude k ránu slábnout.

Tlaková tendence: zpočátku mírný pokles, během noci od západu mírný až silný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):
Zataženo, zpočátku na většině území déšť nebo déšť se sněhem, na východě území srážky četnější. V Čechách zpočátku jen na jihozápadě v polohách nad 400 m, postupně na celém území ve všech polohách sněžení. Na Moravě a ve Slezsku v polohách nad 800 m, postupně nad 400 m srážky sněhové. Během odpoledne a večer srážky jen místy. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku místy až 7 °C a během dne ochlazování. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na severovýchodě zpočátku čerstvý jižní až jihozápadní 5 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h).

Tlaková tendence: mírný až silný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata: počasí | zima | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky