Nebezpečí na dovolené? Těmhle místům je lepší se vyhnout

Pokud aktuálně plánujete letní dovolenou, přinášíme vám článek, který by vám mohl v rozhodování pomoci. V době teroristických útoků a všemožných ataků je dobré předvídat. Přinášíme vám všechny dostupné informace, kam se vydat, aniž byste se museli bát vlastního kroku.

Ilustrační fotografie
reklama

Existují samozřejmě i země, které jsou zcela bez uprchlíků. Mezi tyto země u kterých nemusíte nad možnými bezpečnostními riziky či nepříjemností s imigranty dumat patří Bulharsko, Slovensko, Portugalsko, Albánie, Španělsko a ostrovy ve Středozemním moři (Ibiza, Mallorca, Menorca, Korsika, Sardínie). Možná se podivíte, ale ačkoliv takový Kypr leží ve východní části Středozemního moře patří do bezpečných zemí a to z důvodu vysoké vojenské připravenosti, díky čemuž má situaci pevně pod kontrolu.

Dále lze doporučit i některé z řeckých ostrovů, jako jsou Korfu, Lefkada, Ithaka, Kefalonie a Zakynthos. Mají tak strategicky dobré umístění, že o uprchlíka zde nezavadíte. Stejně tak i Kréta je zcela bez problémů.

Chorvatsku se imigranti vyhýbali velkým obloukem a i počty prodejů zájezdů do Chorvatska, které jsou letos enormní, naznačují, že Chorvatsko bude letošní léto velmi žádané - obzvláště pak u našich krajanů. Stejně tak i Maltu lze k letní dovolené 2017 vřele doporučit. Na své si přijdou i milovníci vzdálené exotiky, kteří zároveň vyžadují pocit bezpečí. Ministerstvo zahraničí  doporučuje exotické země jako Japonsko, Seychely, Kostariku a Bahamy. Takže když se to vezme kolem a kolem, i v dnešní době jsou k dispozici překrásné destinace, které nadchnou i nejednoho náročného cestovatele.

Většina imigrantů se soustředí v imigračních táborech, ale logicky ne všichni. Při letní dovolené je vyšší riziko, že zemřete úderem blesku než při teroristickém útoku. To je vlastně pozitivní zpráva, co myslíte?

Existují ale i země na pováženou

První zemí jsou Řecké ostrovy, kromě výše zmíněných. Mezi rizikové oblasti patří ostrovy Samos, Kos, Rhodos, Chios a Lesbos doporučujeme nepodnikat dovolenou ani do Athén.

Země, kterým se raději vyhnout

Určitě se nabízí země, které jsou tak zvaný uprchlický ráj. V prvé řadě bychom nedoporučovali zakoupení zájezdů de severoafrických zemí jako je Egypt, Tunisko a raději ani Maroko. Stejně tak i Turecko patří do kategorie zemí s vyšší mírou rizika nepříjemností.

Dále pak Itálie a to i přesto, že se na diskusních fórech dají o této zemi dočíst i kladné informace. Nechybí totiž velké množství ni těch negativních. Důvodem je přímá zkušenost z Verony, která byla v listopadu předchozího roku díky uprchlíkům opravdu hrozivé místo.

Není důvod riskovat, byť i minimálně, zkaženou dovolenou. Je tolik jiných zemí, které čekají až je navštívíte. A že jich je!

Některé cestovní kanceláře nabízí možnost změnit destinaci bez storno poplatků až 10 dní před odletem. Doporučujeme proto využít těchto akcí zvláště pokud se chystáte do Egypta či Turecka. Víte jak se to říká - důvěřuj, ale prověřuj.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky