Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pomůže mladý český politik EU k návratu na vrchol? Německý magazín ho zařadil mezi vyvolené

Dominik Feri (TOP 09)
Dominik Feri (TOP 09)
Foto: Facebook

Teplický radní Dominik Feri (TOP 09) se do podvědomí českých občanů zapsal tím, že je nejmladším radním v České republice v historii a jedním z nejmladších českých zastupitelů. Podle německého magazínu Die Welt je v něm ale ukryto více potenciálu, než se na první pohled může zdát.

Magazín Dominika Feriho zařadil mezi jedenáct politiků, kteří mohou překonat euroskepsi a pomoci Evropské unii k návratu na vrchol. Feri je v žebříčku pátý a první místo zaujal francouzský prezidentský kandidát Emmanuel Macron. Následuje soupeř německé kancléřky Angely Merkelové Martin Schulz.

Třetí místo zaujal řecký vůdce strany Nová demokracie Kyriakos Mitsotakis a na čtvrté pozici se umístil britský demokratický poslanec Timothy James Farron. Páté místo má na kontě již zmíněný Feri, který je velmi aktivní skrze sociální sítě a sledují ho zejména mladí lidé.

Podle Feriho je ale žebříček "hodně přestřelený." Ocenil ale, redakce magazínu vybrala někoho z TOP 09, což považuje za logické. "Zejména v období před volbama je trendy prázdně ukazovat na Brusel a tzv. elity, házet na něj všechny problémy, nebo dokonce říci, že z EU máme vypadnout, i když o třetinu zchudneme. Nic takového od Topky neuslyšíte," reagoval na zprávu na svém facebooku.Vnímá prý také určité snahy o schematizaci tématu EU, "tedy od zdi ke zdi. Buď chceš EU se vším všudy (a to přece nechceš, protože se zabejvá banánama namísto ochrany vnější hranice), nebo z ní chceš pryč. Tak prostý to ale není. Jsem proti evropské směrnici o regulaci zbraní, ale důvod pro vystoupení z EU to pro mě rozhodně není," dodal.

To považuje za zásadní a tvrdí, že být proevropský neznamená bezmezně a nekriticky přijímat vše, pod čím je Evropská unie podepsaná. Podotýká také, že jeho tématem je zájem mladých o politiku, což považuje za v Česku důležité politické téma.

Západní země bychom podle něj měli dohánět nejen v platech a dopravní infrastruktuře, ale právě i v onom zájmu mladých. Například v sousedním Rakousku je totiž zájem o třetinu větší než u nás. "V tom bych snad svou hřivničkou mohl přispět," uvedl skromně.

Témata:  Dominik Feri (TOP 09) EU politika

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy