Trump zvyšuje své verbální útoky na zpravodajské organizace, vyjmenoval "nepřátele amerického lidu"

Americký prezident Donald Trump zvýšil své verbální útoky na několik „široce respektovaných amerických zpravodajských organizací“, píše server stanice Al Jazeera. Ve tweetu je označil za „nepřátele amerického lidu“.

Donald Trump
reklama

Trump odletěl na Floridu, kde se uskuteční povolební mítink jeho stoupenců. Sotva přijel do svého tamního víkendového domu, znovu tvrdě zaútočil na některá americká média.

„Falešná zpravodajská média (upadající @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nejsou mými nepřáteli, jsou to nepřátelé amerického lidu!" napsal Trump v pátek.

Ještě předtím se v tweetu zaměřil pouze na New York Times, CNN, NBC „a mnoho dalších" mediálních organizací. „Zvrácené,“ dodal. Tento vzkaz ale obratem smazal, pak do seznamu přidal další dva „nepřátele“.

„Mnoho amerických prezidentů v minulosti kritizovalo tisk, ale političtí analytici říkají, že Trumpův jazyk má blíže k autoritářským vůdcům,“ poukazuje Al Jazeera.

Trump opakovaně obvinil média, že zveličují jeho problémy. Novináři podle něj neprokázali dostatečnou úctu k jeho úspěchům – včetně jejich nedostatečného pokrytí čtvrteční tiskové konference, při které si stěžoval na průmysl.

„Mnoho novinářů bylo zaskočeno mimořádně bojovnou tiskovou konferencí, která byla některými popsána jako bizarní, ale Trump později zopakoval slova chvály, která se mu dostala od jednoho pravicového komentátora, a trval na tom, že to byl bravurní výkon,“ píše server.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky