Vdaná muslimka předstírala, že je matka samoživitelka. Roky podváděla stát

Australská verze serveru Yahoo informuje o velmi pokryteckém příběhu. Žena předstírající, že je strádající matka samoživitelka, roky těžila z výhod poskytovaných státem. A to i přesto, že její manžel-podnikatel vydělával dohadem asi 1 milion dolarů ročně.

Ilustrační fotografie
reklama

Rebecca Khodraghaová si vzala svého muže Khaleda v roce 1991. Problém spočívá v tom, že měli pouze islámský obřad a tak své manželství úřadů nikdy neoznámili a nezaregistrovali je.

Od roku 1999, tedy celých 18 let, manželé žijí v sociálním bydlení, které získali od státu z fondu veřejného bydlení. Muslimka totiž až doteď tvrdila, že je „matka samoživitelka, která se vlastními silami pokouší postarat o svou rodinu".
 
Jak ale zjistil australský kanál 7 News, Khaled provozuje elektrikářskou firmu a jeho odhadovaný příjem je asi 1 milion dolarů ročně. Pár také vlastní dvě další nemovitosti. V roce 2000 koupili dům ve městě Lakemba, o dva roky později pak získali nemovitost v Greenacre.

„Nejde jen o to, že podvádí daňové poplatníky. Podvádí také lidi v nouzi,“ zlobí se Paul Vevers, mluvčí úřadu sociálního bydlení. Dodal, že se úřady od ženy pokusí získat zpětně nájemné, které měla platit. Odhadem půjde o tisíce dolarů.
 
Matka dvou dětí byla podle médií odhalena díky anonymnímu tipu. Byla usvědčena z podvodu a dosouzena na tři měsíce domácího vězení. Proti rozhodnutí se ale odvolala.

Server Yahoo v té souvislosti uvádí, že podle údajů úřadů na sociální bydlení čeká až 60 tisíc rodin, některé dokonce déle než 10 let. V letech 2010 až 2016 byly v souvislosti se sociálním bydlením odhaleny podvody, které stát připravily asi o 8,8 milionů dolarů. „Není tu žádné perfektní řešení, ale vláda je odhodlána poskytnout ubytování pro co nejvíce lidí, kteří čekají na sociální bydlení,“ dodal Vevers.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky