Krev světce předpovídá zkázu. Čekají nás pohromy a katastrofy?

Krev patrona Neapole svatého Januária naznačuje, že může lidstvo v příštím roce čekat veliké problémy. Od roku 1389 se tato krev, která je uchovávána v ampulích, údajně zkapalňuje pravidelně třikrát do roka - první květnovou sobotu, 19.září a 16. prosince. Jenže právě letos v prosinci k tomuto „zázraku“ nedošlo. A to podle starého proroctví způsobí katastrofu.

Ilustrační fotografie
reklama

Januárius byl italský biskup, který zemřel na počátku 4. století jako mučedník. Je proslulý zejména svou relikvií krve, která se obvykle třikrát do roku mění z tuhé na tekutou okysličenou krev živého člověka. Zázrak je dokládán od 17. srpna 1389, kdy byla napsána první listina o tomto proměňování zaschlé krve

Letos v prosinci ale podle serveru Express ke zkapalnění krve nedošlo. Každý rok, kdy se zázrak nestane, přitom nastanou podle proroctví globální války a katastrofy, až dosud se ale svět dokázal úplnému zničení vyhnout. Jak ale píše server, právě rok 2017 by mohl být tím armagedonem – a to i s ohledem na politické nepokoje, které trápí svět.

Monsignor Vincenzo De Gregorio už varoval, že „se lidé mají bát nejhoršího" Vyzval proto všechny, aby se modlili. „Nesmíme přemýšlet o pohromách a katastrofách. Jsme lidé víry, a musíme i nadále modlit," uvedl duchovní.

Krev nezkapalněla ani v září 1939, kdy vypukla druhá světová válka a v roce 1940, kdy se do ní zapojila Itálie. Stejně tak k zázraku nedošlo v roce 1943, kdy nacisté obsadili Itálii a v září 1973, kdy oblast Naples zachvátila ničivá vlna cholery.

Zatím naposledy krev nezkapalněla v roce 1980, kdy při zemětřesení, které dosahovalo až 6,9 stupně zemřelo nejméně 2483 lidí, nejméně 770 bylo zraněno a čtvrt milionu lidí zůstalo bez střechy nad hlavou.

Záznamy z minulých století navíc hovoří o epidemiích, přírodních katastrofách a válkách.

Krev svatého Januária je uchovávána ve dvou skleněných ampulích. Skeptikové ale podle agentury Reuters se zázrakem nepočítají. Proměna se údajně odehrává na základě chemické reakce díky látkám, které jsou spolu s krví v ampulích. Ta prý zkapalní, pokud se s relikviářem hýbá a látky se s krví promísí. Vědci přinesli ještě několik dalších možných vysvětlení tohoto jevu. Žádné ale nebylo možné ověřit, protože církev odmítá nechat relikviář s ampulemi otevřít, aby nedošlo k poškození ostatku.

Témata: svět | proroctví | Země

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky