Získá Kellner Plzeňský Prazdroj?

Plzeňský Prazdroj je právem považován za klenot českého pivovarnictví. Po letech, kdy byla česká jednička součástí různých zahraničních skupin, svitla naděje, že by se v rámci probíhajícího prodeje mohla vrátit do českých rukou. Do užší skupiny uchazečů pronikli i Petr Kellner a Pavel Tykač. Jejich šance jsou podle bookmakerů solidní (4:1), hlavní favorit je ale jinde. 

Pivo, ilustrační fotografie
reklama

Bookmakeři Fortuny vnímají jako velkého favorita japonského pivovarnického giganta Asahi. Na to, že právě Japonci budou úspěšní a od SABMillera Prazdroj odkoupí je aktuálně nejnižší kurs 1,6:1.

„Bylo by svým způsobem hezké, kdyby se Plzeňský Prazdroj vrátil do českých rukou. Přeci jen, pro nás Čechy je pivo velmi delikátní a citlivá otázka. Na druhou stranu je to business jako každý jiný. Žádný z předešlých majitelů se naštěstí Plzeňákům nemotal do receptury ani samotného procesu výroby. Na to si netroufne ani nový majitel, ať už bude jakýkoliv, a to je myslím pro nás, skalní fanoušky nejlepší medicíny na světě, na celé věci to nejdůležitější,“ uvedl Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Stejnou šanci na úspěch jako Kellner s Tykačem, tedy 4:1, má i skupina kolem švýcarského investičního fondu Jacobs Holding, citelně nižší pravděpodobnost bookmakeři cítí u China Resources (8:1) i Bain Capital a Advent (10:1).

Kursová nabídka:

Nový majitel Plzeňského Prazdroje

Varianta:                                  kurs:

Asahi                                      1.6

PPF (Kellner+Tykač)                4

R2G + Jacobs hold. + PSP       4

China Resources                     8

Bain Capital + Advent               10

Témata: pivo | pivovary

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky