Tohle se děje ve Vídni. Šaria hlídky v akci?

Internetem se šíří video brutálního napadení dívky, ke kterému došlo v rakouské metropoli. Na mladou muslimku velice tvrdě napadla skupina teenagerů. Ti ji opakovaně udeřili zřejmě kvůli tomu, že si sundala pokrývku hlavy.

Ilustrační fotografie
reklama

Z Vídně pochází hrůzné záběry zachycující mladou dívku, kterou napadne skupina nezletilých dívek. Podle serveru Express jde zřejmě o jistou podobu „šaria hlídek", které v oblastech, kde žijí muslimové „dohlíží" na dodržování muslimských pravidel.

Dívka v klipu drží ruce v kapsách a pasivně přijímá surové bití – a to navzdory tomu, že jí z obličeje kape krev. Nakonec se ukázalo, že má na dvou místech zlomenou čelist. Skupina na videu křičí: „Stáhla si šátek, zbijte ji!"

Podle serveru zřejmě všichni pocházejí z Čečenska, skupinky pak prý pravidelně útočí v okolí jednoho z vídeňských nákupních center.

Sedmnáctiletá oběť řekla místním médiím, že se odmítla bránit a nepokoušela se vyhnout úderům, protože se obávala, že když ukáže slabost, bude čelit mnohem většímu násilí. Pro list Heute uvedla: „Hele, věděla jsem, že když se budu bránit, mohla bych dostat více ran. Takže jsem jen čekala, až bude po všem."

Dívka řekla, že ji gang varoval, aby nechodila na policii, ale její sestra nakonec vše nahlásila, zatímco se ona zotavovala v nemocnici.

„Víme, že mládež už se do podobných případů v Dolním Rakousku zapojila," potvrdil policejní mluvčí. Předpokládá se, že útočila skupina šesti mladých lidí ve věku mezi 16 a 17, která už je vyšetřována

Nejnovější incident přichází poté, co byli tři muži ze samozvané „šaría hlídky" ve Vídni uvězněni poté, co zbili muže, který se zastal své rodiny. Hlídka jeho dceru a ženu obvinila, že jednaly nevhodně.

Témata: Vídeň | Muslimové

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky