Rusko má novou vražednou zbraň

Roboti už nejsou pouhé science fiction, ale skutečná realita. Na jejich vývoji a integraci do běžného života ale nepracují pouze soukromé společnosti, nýbrž také armády, a té ruské se opravdu daří.

Ruská armáda
reklama

Ruští pohraničníci dostanou do výzbroje nové roboty třídy Polet, které budou pomáhat strážcům hranic identifikovat a likvidovat pozemní i vzdušné hrozby. Uvedl to list Daily Mail.

Roboti jsou vybaveni radary, HD videokamerou, termovizí a několika granátomety. Jejich úkolem bude rozpoznat potenciální narušitele hranic, a to včetně drunů.

Jakmile robot objeví nepřítele blížícího se k hranicím, může rozpoznat, o jaký typ hrozby se jedná, odkud pochází a dál sledovat jeho pohyb. Robot dokáže objevit člověka ve vzdálenosti až 7 kilometrů a stroj dokonce až na vzdálenost 10 kilometrů.

Deník s odkazem na projektanty uvádí, že ačkoliv budou tyto stroje fungovat v doprovodu ruských pohraničníků, mohou fungovat i zcela samostatně bez přítomnosti člověka.

Robot má za cíl pomoci Rusku čelit narůstajícímu počtu výzvědných letů v ruském vzdušném prostoru. Deník také uvádí, že stroj je schopen zasáhnout cíl vzdálený několik kilometrů s neuvěřitelnou přesností. 

Témata: Rusko | Ruská armáda

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky