Angelina Jolie: Měli bychom přijmout statisíce muslimských uprchlíků do USA

Americké hodnoty vyžadují přijímání většího množství muslimských uprchlíků, tvrdí herečka Angelina Jolie. Hollywoodská celebrita a zvláštní vyslankyně Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky vyzvala ministra zahraničí Johna Kerryho, aby přesídlil stovky tisíc muslimských uprchlíků do Spojených států.

Ilustrační fotografie
reklama

Podle Jolie, která se svou řečí předstoupila před převážně muslimským publikem ve Virginii, by byl příchod muslimských uprchlíků do USA v souladu s americkými hodnotami.

„Je to naše povinnost jako Američanů vytvořit národ, který vítá všechny, kteří utíkají z utrpení," řekla Jolie. „Na útěku ze svých domovů nejsou z vlastní vůle, ale proto, že je to nezbytné pro jejich přežití. Skvělá Amerika je soucitná Amerika," tvrdila.

Mluvila také o tom, že lidé budou nejsilnější, pokud budou čerpat z rozmanitosti, která bude založena na společných hodnotách a širší identitě. „Nejsme silní navzdory naší rozmanitosti, jsme silní kvůli ní."

I když herečka výslovně nezmínila islám, odsoudila Jolie pokusy o „stigmatizaci krásného náboženství." Její slova citoval server Daily Wire.

„Není nic odvážného na tom pomlouvat někoho na základě jeho náboženství, národnosti, sexuální orientace nebo pohlaví," říká Jolie, která tak nepřímo kritizovala návrhy Donalda Trumpa, který chtěl dočasně zablokovat vstup do USA pro muslimské přistěhovalce, uprchlíky i turisty. „Když očerňujeme víru, tradice a kultury jakékoliv skupiny lidí, oslabujeme naši sílu jako demokratické společnosti," varovala Jolie.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky