Poslední snaha zastavit EET. Uspějí poslanci proti Babišovi?

Poslanci TOP 09 by chtěli účinnost elektronické evidence tržeb odložit. První fáze EET by přitom měla začít fungovat už od prosince. Tomu chce ale TOP 09 za každou cenu zabránit. Netají se ani tím, že by ráda zrušila celý zákon.

Miroslav Kalousek
reklama

Už v prosinci má na první obchodníky a podnikatele dopadnout elektronická evidence tržeb (EET) a TOP 09 na poslední chvíli zkouší projekt pozastavit, případně úplně zrušit. Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek požádal ve Sněmovně lidovce a ČSSD, aby se EET a Andreji Babišovi postavili.

"S ohledem na problémy s spuštěním a za chaos, který může nastat i s ohledem na počet výjimek, které stále přicházejí, chceme posunout ten projekt o dva roky na první leden 2019. Chceme zabránit chaosům a zmatkům, které může provázet například otázka spropitného, stánkového prodeje, prodej přes ulic a podobně. Chceme tak zabránit chaosu a nerovným podmínkám ve vztahu k podnikatelům," potvrdil záměr TOP 09 její poslanec Martin Plíšek.

Podporu budou "topkaři" hledat napříč Sněmovnou. "Kromě těch stran, které ten zákon nepodpořily, se chceme obrátit na vládní demokratické strany KDU-ČSL a ČSSD, aby odklad zvážily, protože do roku 2019 nás čekají volby. A v těch volbách buď uspějí strany, které prosazují EET a pak může být spuštěna pro všechny anebo vyhrajeme my a my chceme po volbách tento nesmyslný projekt zrušit," popsal plány TOP 09 poslanec Plíšek.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky