Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brno: Totálně zamořená zóna. Vyhněte se mu obloukem

Brno
Brno
Foto: Pixabay

Lidé, kteří žijí v Brně, se musejí vypořádat s další ránou. Po epidemii žloutenky, kterou už onemocněly stovky lidí, a zamořeném ovzduší se teď ve vodě po celém městě rozšířily bakterie.

Pokud nutně do Brna nemusíte, vyhněte se mu obloukem. Místní už začínají mluvit o prokletém létu, za posledních pár dní se musí vypořádat s další ránou, která ohrožuje jejich život. Brnem se nešíří už jen žloutenka, ale také nebezpečné zplodiny a bakterie ve vodě.

Nejdříve v Brně vypukla epidemie žloutenky. Od konce července se nakazilo více než dvě stě lidí, kteří skončili v karanténě. Nemoc se stále nedaří vymýtit a lavinovitě se šíří dál. Lékaři hovoří o největší epidemii žloutenky v Česku od začátku tisíciletí.

K dlouhodobému problému se ve středu přidal krátkodobější, ale stejně nebezpečný. Výrobnu a sklad molitanu v Brně-Černovicích zachvátil mohutný požár, který se podařilo uhasit až ve čtvrtek odpoledne. Kvůli zamořenému ovzduší pak hasiči lidem doporučili nevětrat.

Zatím poslední špatná zpráva přišla ve čtvrtek. Brněnské vodárny a kanalizace varovaly, že voda v celém městě není pitná! Před konzumací by ji lidé měli převařit, odborníci v ní totiž zjistili zvýšené množství bakterií. Nejde prý o běžnou havárii, potíže podle vodáren způsobilo vedro.

Témata:  Brno

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy