Brno: Totálně zamořená zóna. Vyhněte se mu obloukem

Lidé, kteří žijí v Brně, se musejí vypořádat s další ránou. Po epidemii žloutenky, kterou už onemocněly stovky lidí, a zamořeném ovzduší se teď ve vodě po celém městě rozšířily bakterie.

Brno
reklama

Pokud nutně do Brna nemusíte, vyhněte se mu obloukem. Místní už začínají mluvit o prokletém létu, za posledních pár dní se musí vypořádat s další ránou, která ohrožuje jejich život. Brnem se nešíří už jen žloutenka, ale také nebezpečné zplodiny a bakterie ve vodě.

Nejdříve v Brně vypukla epidemie žloutenky. Od konce července se nakazilo více než dvě stě lidí, kteří skončili v karanténě. Nemoc se stále nedaří vymýtit a lavinovitě se šíří dál. Lékaři hovoří o největší epidemii žloutenky v Česku od začátku tisíciletí.

K dlouhodobému problému se ve středu přidal krátkodobější, ale stejně nebezpečný. Výrobnu a sklad molitanu v Brně-Černovicích zachvátil mohutný požár, který se podařilo uhasit až ve čtvrtek odpoledne. Kvůli zamořenému ovzduší pak hasiči lidem doporučili nevětrat.

Zatím poslední špatná zpráva přišla ve čtvrtek. Brněnské vodárny a kanalizace varovaly, že voda v celém městě není pitná! Před konzumací by ji lidé měli převařit, odborníci v ní totiž zjistili zvýšené množství bakterií. Nejde prý o běžnou havárii, potíže podle vodáren způsobilo vedro.

Témata: Brno

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky