Poslanci nejednali. Nesešla se jich ani třetina, tak si dali pauzu

Poslanci měli jako každý čtvrtek na programu interpelace, jednání ale museli rozpustit. Ve Sněmovně se totiž nesešla ani třetina zákonodárců. Poslanecké prázdniny přitom skončily před necelými dvěma týdny.

Ilustrační fotografie
reklama

Jen, co se vrátili po dovolené do práce, už se zase poslanci z jednání Sněmovny omlouvají, případně rovnou nepřijdou. Písemné interpelace na ministry, které měli na programu jako každý čtvrtek, nakonec zákonodárci neprobírali, v sále se jich totiž sešlo málo.

Počet přihlášených poslanců, kteří na jednání přišli, kolísal mezi 64 a 66. Usnášeníschopná je přitom Sněmovna při třetinové účasti, což odpovídá 67 poslancům. Místopředsedové Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) a Petr Gazdík (TOP 09 a STAN) svolávali kolegy marně.

Nejdříve proto vyhlásili 15minutovou přestávku, po další půl hodině pak "vysvobodil" zákonodárce Filipův spolustraník Pavel Kováčik. Ten požádal o pauzu na jednání klubu, která by měla trvat do 11 hodin.

Kromě poslanců chyběli v sále i členové vlády, kteří měli na připomínky reagovat. Letos už byly čtvrteční interpelace zrušeny několikrát, nejčastěji právě kvůli nepřítomnosti interpelovaných ministrů.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky