Nový kandidát proti Zemanovi: Chci přijmout milion uprchlíků

Do boje o Pražský hrad se přihlásil pedagog a filozof Milan Kohout (55). Podle něj všichni současní politici nadbíhají xenofobním a rasistickým náladám. Svou kandidaturu chce postavit na multikulturalismu a přijímání uprchlíků, kterých by rád do země pozval nejméně milion.

Pražský hrad
reklama

Kohout, který proslul kontroverzními výroky i činy, ohlásil kandidaturu na svém facebookovém profilu. "Již je na čase, aby se Česko očistilo od sobeckých, xenofobních, rasistických, nacionalistických a imperialismus západní civilizace podporujících představitelů a nastoupila nová generace lidí, kterí jsou internacionalisté, věřící v univerzálnost lidských práv a nechtějící naši zemi obehnat odpornými segregačními ostatnými dráty," uvedl Kohout důvod, který ho motivuje ke kandidatuře.

Podle něj by do Česka mělo přijít nejméně milion uprchlíků. Tvrdí, že národní hodnoty jsou uměle vytvořený koncept 19. století a stačí se podívat na Západ, jak se jim tam daří v soužití s muslimy. "Negativní případy jsou výjimkou. Bohužel, média se zaměřují na ně, tvrdí Kohout. Pro svou malou dceru by rád stvořil velký pestrobarevný multikulturní svět.

Jeho tým prý už připravuje petici, aby se mu podařilo nasbírat 50 tisíc podpisů nutných pro podání oficiální přihlášky do prezidentské volby. Teoreticky může doufat, že by ho navrhlo 20 poslanců nebo 10 senátorů. "Věřím, že národ má slušné jádro, které mě podpoří. Xenofobní a fašistické hlasy vnímám jako slupku. Sice jsou hodně slyšet, ale ve skutečnosti jich není mnoho," prohlásil Kohout pro web Echo24.

Kohout patřil před rokem 1989 k undergroundové scéně. V roce 1986 byl vyhoštěn z Československa a žil v rakouském uprchlickém táboře. Později dostal azyl v USA, kde vystudoval uměleckou vysokou školu. Působil i jako pedagog na Západočeské univerzitě.

Před časem vzbudil velké pozdvižení v Polsku, kde v kostele do svěcené vody tajně přimíchal své sperma, čímž chtěl věřící přimět, aby konvertovali k ateismu. V Ostravě zase žádal na policejní stanici o status uprchlíka, protože mu bylo "k zblití z české kultury". 

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky