Ostra kritika z OSN: Zeman má prý hodně společného s ISIS

Mnozí vrcholní politici si podle vysokého komisaře OSN pro lidská práva Zaída Husajna v ničem nezazdají s Islámským státem. S touto teroristickou organizací toho podle něj má hodně společného i Miloš Zeman.

Miloš Zeman
reklama

Šéf nizozemské krajní pravicové strany Geert Wilders před nedávnem zveřejnil program, ve kterém popsal způsob, jakým chce bojovat s islámem. Chce mimo jiné uzavřít mešity a zakázat v zemi korán.

A právě na základě těchto slov označil Husajn Wilderse za populistu. "Rád bych adresoval své krátké prohlášení Geertu Wildersovi, jeho pomocníkům a samozřejmě všem, kteří ho mají rádi - populistům, demagogům a politickým fantastům," napsal v úvodu svého prohlášení Husajn.

K tomu navíc dodal, že nizozemský politik má mnoho společného s některými významnými politiky. "Wilders má mnoho společného s Trumpem, Orbánem, Zemanem, Hoferem, Ficem, Le Penovou, Faragem a také sdílí mnohé s Islámským státem," napsal Zaíd Husajn. 

Hlavním terčem jeho kritiky byl Wilders. "Musím pro ně být noční můra, jsem globální hlas lidských práv, volený všemi vládami a nyní i kritik všech vlád,“ napsal Husajn.

Husajn také uvedl, že populisté mluví v polopravdách a zjednodušují ji, "což jsou dva skalpely největších propagandistů," řekl. Dodal, že nejlepším prostorem pro politiky jsou sociální média, které podle něj "malují půl obraz v mysli úzkostlivého jednotlivce." 

"Rasové a náboženské předsudky rozdmýchané Wildersem se staly v mnoha zemích národní normou. Slýcháme o rostoucí diskriminaci na pracovištích. Děti se staly terčem urážek kvůli etnickému původu. Je jedno co mají v pase, říkají jim, že nejsou opravdoví Francouzi, Britové či Maďaři. Celé komunity jsou podezřívány z toho, že se paktují s teroristy," upozornil komisař OSN.

Témata: OSN | Zeman, Miloš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky