Všichni jste teroristé, tvrdil muž a vyhodil muslimky z restaurace +VIDEO

Majitel restaurace na pařížském předměstí čelí vyšetřování poté, co v sobotu vyhodil dvě zahalené muslimky ze svého podniku. Jde o poslední z celé řady incidentů týkajících se mezikulturního napětí ve Francii.

Ilustrační fotografie
reklama

Rozzlobený majitel restaurace na předměstí Paříže Tremblay-en-France je vyšetřován poté, co měl konflikt se dvěma zahalenými muslimkami, které odmítl obsloužit a které ze svého podniku vyhodil. Při incidentu, který byl zachycen na video říká, že „všichni muslimové jsou teroristé".

Incident natočila jedna ze dvou muslimek, která video také nahrála na internet. „Nechceme být obsluhovány rasistou," říká na něm jedna z žen. „Rasisté jako já nemají schované bomby a nezabíjejí lidi," odpověděl jim restauratér.


Zdroj: YouTube

Dodal, že „všichni teroristé jsou muslimové a všichni muslimové jsou teroristé". „Nechci, aby byli lidé jako vy v mém podniku. Teď to víte a můžete jít pryč," dodal. Jeho chování vyvolalo zuřivou reakci na sociálních sítích, a přimělo státní zástupce zahájit šetření kvůli rasové diskriminaci.

Šéf restaurace „Le Cénacle" se později se omluvil za své činy, jeho kritici však mezitím začali ostatní vyzývat k bojkotu jeho zřízení, jeho stránku na sociálních sítích mezitím zaplavila velká vlna negativních recenzí.

Majitel, který se podle médií jmenuje Jean-Baptiste. uvedl: „Vybouchl jsem a je mi líto. Měl jsem kamaráda, který zemřel v Bataclanu, a všechno se to ve mně mísí," uvedl s odkazem na nedávný teroristický útok v Paříži. „Věci, které jsem řekl, jsem opravdu nemyslel vážně," dodal.

Jeho chování však velmi pobouřilo členy místní muslimské komunity. „Jste obklopeny muslimy. Pokud by byli všichni muslimové teroristé, byl byste v tuto chvíli naživu?" cituje server The Local reakci jednoho z muslimů.

Zdroj blízký vyšetřování uvedl, že majitel z bezpečnostních důvodů opustil svůj domov i se svou rodinou.

Témata: Muslimové

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky