Tragický víkend: Na silnicích zemřelo 5 lidí, desítky se zranily

Za poslední prázdninový víkend zemřelo na silnicích nejméně 5 lidí, dva z nich v neděli. U Frýdku-Místku se auto srazilo s náklaďákem, u Brna se zase střetlo auto s motorkářem.

Dopravní nehoda, ilustrační fotografie
reklama

Nejméně 5 mrtvých a desítky těžce zraněných. Taková je bilance nehod na našich silnicích za poslední prázdninový víkend. V neděli ráno mezi Frýdkem-Místkem a Příborem vjel řidič osobního auta do protisměru, kde se čelně srazil s polským náklaďákem. 

Nehoda se stala na rovném úseku silnice R48 u obce Hukvaldy. Z auta zbyly jen kusy plechu. Řidič neměl šanci náraz přežít. "Hasiči hydraulickým zařízením vyprostili tělo řidiče osobního vozidla," uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

"Řidič nákladního vozidla nebyl zraněn. Dechová zkouška, která byla u něj provedena, byla negativní. Příčina nehody je v tuto chvíli ve vyšetřování," dodala policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Odpoledne se pak ve Vlasaticích u Brna střetlo auto s motorkářem. Nehodu nepřežil - stejně jako včera motorkář na Bruntálsku, kterého srazil bezohledný řidič. Ten nezastavil na stopce.

V pátek na silnicích vyhasly dva lidské životy. Na Šumpersku nezvládl ve velké rychlosti svůj stroj mladý motorkář. Jeho zranění byla tak devastující, že na místě zemřel.

Možná příliš velká rychlost, nepozornost, anebo zdravotní indispozice staršího řidiče, který nehodu způsobil, stojí zase za tragickou srážkou nedaleko Dolního Žďáru na Jindřichohradecku. 78letý muž nezvládl řízení svého auta a vjel do protisměru, kde se čelně srazil s dodávkou.

Témata: dopravní nehody

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky